Onze geschiedenis

In 1943 begon Henny ter Huurne met de verkoop vanaf zijn huis direct op de grens met Nederland en Duitsland (het centrale hart van het huidige pand). Via de voordeur werd geleverd en gekocht aan de Nederlandse kant en aan de achterdeur werd er gekocht en verkocht aan Duitse klanten. Het concept groeide steeds verder uit tot een winkel en werd uiteindelijk in 1970 overgenomen door supermarktketen Simon de Wit.

Foto van 1970 bij ter Huurne

In 1971 wordt ter Huurne overgenomen door Albert Heijn en wordt in 1973 samen met Albert Heijn een onderdeel van Ahold. In 1995 lijkt er een einde te komen aan de grenshandel met de komst van het nieuwe Schengen akkoord waarin een aantal landen waaronder Nederland en Duitsland met elkaar afspreken om de grenzen op te heffen.

1995 schengen akkoord

In september 2001 kent ter Huurne een paar moeilijke weken. De MKB ziekte is uitgebroken en de grenzen worden geblokkeerd door de overheid. ter Huurne moet roeien met de riemen die ze hebben en regelt voor de bezoekers zelfs parkeerplekken langs de kant van de weg om niet iedereen teleur te stellen.

2001 MKB uitbraak

In oktober 2001 wordt er door Ahold besloten om ter Huurne af te stoten omdat het niet past in hun concept. Binnen een paar dagen wordt de winkel leeggemaakt en gesloten. Een private investeerder doet zich vlak na sluiting aan en verbouwt binnen 3 maanden de hele winkel om vervolgens in het huidige concept verder te gaan in februari 2002.

heropening 2002