Voor al je ter Huurne info!

Home > Informatie

Informatie

Sinds 1943 bekend in Nederland en Duitsland.

Adres
Alsteedseweg 64
7481 RZ Haaksbergen

Openingstijden Winkel & Restaurant
Maandag – Zondag
09:00 – 18:00

Openingstijden Slijterij:
Maandag – Zaterdag
09:00 – 18:00

Evenementen
Jaarlijks organiseert ter Huurne Hollandmarkt verschillende leuke evenementen waar jong en oud van kunnen genieten. Zo hebben wij onder andere onze bekende vlooienmarkten en kofferbakmarkten, waar je kunt struinen langs kraampjes met de meest uiteenlopende spullen.

Wil je weten wanneer welke evenementen we organiseren? Kijk dan snel op onze evenementenpagina!

Werken bij ter Huurne Hollandmarkt
Bij ter Huurne Hollandmarkt zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen om ons team te versterken. We hebben regelmatig vacatures voor verschillende functies en zijn met name op zoek naar oproepkrachten en parttimers voor diverse afdelingen. Als je graag wilt werken in een gezellige en dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk onze vacatures via onderstaande link en wie weet maak jij binnenkort deel uit van ons team: Vacaturepagina.

Winactie

Check onze winactie pagina om te zien of er lopende winacties zijn!

Ter Huurne Hollandmarkt heeft vaak verschillende winacties met prijzen.

Wil jij kans maken op zo’n pakket? Doe dan mee met een van onze winacties!

ter Huurne Hollandmarkt
ter Huurne Hollandmarkt bevindt zich op Nederlands grondgebied en is daarom verplicht zich aan de Nederlandse wetgeving te houden. Accijnzen en belastingen worden volgens de Nederlandse wet geheven en die is op sommige punten anders dan in Duitsland. Zo kent men in Duitsland koffiebelasting en statiegeld op blikjes en in Nederland tot 1 april 2023 niet. De verschillen zijn daarom aanzienlijk in onze Hollandmarkt vergeleken met Duitse aanbieders.


Net iets over de grens aan de Duitse kant (20 meter lopen via het terras) heeft ter Huurne een Duitse GmbH opgericht onder de noemer: “Getränkemarkt”. Deze slijterij verkoopt naast sterke alcoholische dranken ook sigaretten en sigaren. Hiervoor gelden Duitse accijnzen waardoor voor onze Nederlandse klant een prijsvoordeel te halen is op bovengenoemde productgroepen.

De geschiedenis

In 1943 begon Henny ter Huurne met de verkoop vanaf zijn boerderij direct op de grens met Nederland en Duitsland (het centrale hart van het huidige pand). Via de voor- en achterdeur werd ingekocht en verkocht aan en van Duitsers en Nederlanders. Het concept groeide uit tot een winkel en werd uiteindelijk in 1970 overgenomen door supermarktketen Simon de Wit.

In 1971 werd ter Huurne overgenomen door Albert Heijn en in 1973 samen met Albert Heijn een onderdeel van Ahold. In oktober 2001 werd er door Ahold besloten om ter Huurne af te stoten omdat het niet paste in hun concept. Binnen een paar dagen werd de winkel leeggemaakt en gesloten. Een privé investeerder diende zich vlak na sluiting aan en verbouwde binnen 3 maanden de hele winkel, om vervolgens verder te gaan in februari 2002.

Tegenwoordig is ter Huurne Hollandmarkt een op zichzelf staande mega-kruidenier en sinds 2015 een onderdeel van de van den Tweel Groep te Nijkerk. Binnen ter Huurne werken ongeveer 230 medewerkers. Vanaf het kantoor in Buurse worden alle werkzaamheden voor de Hollandmarkt verzorgd door een team van ongeveer 15 medewerkers. Van de inkoop tot de administratie en van het technische onderhoud tot de marketing wordt alles zelfstandig verzorgd. De medewerkers op de winkelvloer maken de beleving compleet.

Op het 25.000 vierkante meter grote terrein van ter Huurne Hollandmarkt komen klanten al sinds jaar en dag voor het zogenoemde fun-shopping. Ter Huurne Hollandmarkt is dé voorbeeldwinkel op het gebied van grenshandel. Met grenshandel wordt niet zozeer het aanbieden van een bepaald product centraal gesteld; maar juist het flexibel maken van het assortiment door o.a. partijhandel aan te bieden voor zeer scherpe prijzen.

Impressies tot de jaren 90: